Abonneeadministratie


Correspondentieadres secretariaat


Servicedienst CAI BleiswijkVoorkom voorrijdkosten:
Het verdient aanbeveling voordat u een storing meldt, ervan overtuigd te zijn dat deze niet veroorzaakt wordt door uw eigen apparatuur of binnenhuis-installatie. Hiermee voorkomt u dat u voorrijkosten worden gerekend. Meer informatie over bekabeling, apparatuur en binnenhuisinstallatie vind u onder tips voor gebruik.Zenders kwijt of geen beeld

Ben je al naar kanaal 800 gezapt en heb je op sommige zenders nog geen beeld?

Zet je tv even uit en weer aan. Soms heeft de televisie wat kuren na werkzaamheden.

Zie je nog steeds sommige zenders niet, of geven enkele zenders zwart beeld?
Zoek dan je zenders opnieuw.

Lukt het niet, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van uw tv toestel. De instelgegevens voor digitale ontvangst zijn:

164.000 MHz,
Netwerk ID 4444,
symbolrate 6.900


of gebruik de hulppagina van Ziggo (daarin wordt per type toestel stap voor stap uitgelegd hoe u die kunt instellen)


Inleveren digitale ontvanger Ziggo HUMAX 5500

Wanneer u uw televisie vervangt voor een nieuwe TV met ingebouwde digitale kabelontvanger heeft u geen digitale ontvanger meer nodig. U kunt de digitale ontvanger die u in oktober 2018 van CAI Bleiswijk in bruikleen heeft gekregen weer inleveren.

Een berichtje met uw naam, postcode en huisnummer met de mededeling dat u ontvanger niet meer nodig heeft naar secretariaat@cai-bleiswijk.nl volstaat. U ontvangt dan van ons een (ingevuld) formulier waarmee u de ontvanger kunt inleveren. Bij het inleveren ontvangt u een ontvangbewijs.


Let op: BeÃĢindigt u het abonnement en levert u de ontvanger niet in, dan worden de kosten zoals opgenomen in de bruikleen overeenkomst bij u in rekening gebracht.


Binnenhuisinstallatie

CAI-Bleiswijk biedt hoogwaardige signalen aan op de wandcontactdoos, soms ook wel Abonnee Overname Punt (AOP) genoemd. De bekabeling binnen in de woning is de verantwoording van de abonnee. Bij CAI-Bleiswijk maakt het in principe niet uit hoeveel televisie- of radio-toestellen u wilt aansluiten. Omdat bij het aansluiten van één of meerdere toestellen er altijd sprake is van binnenbekabeling en/of binnenhuisapparatuur is het ook van belang dat deze apparatuur van goede kwaliteit is. Op deze manier kunt u ongestoord genieten van de verschillende televisie en radio programma's. Ontvangstproblemen kunnen ontstaan door verouderde snoertjes of onjuiste aansluitingen binnenshuis. Is dat bij u het geval, dan is het raadzaam om in huis eerst te zorgen voor juiste bedrading en aansluitingen. Kijk ook eens op www.kabelkeur.nl hier vindt u informatie over de meest voorkomende oorzaken van storing binnenshuis en de bijbehorende oplossing.

Installeren

Gebruik voor ontvangst het liefst een televisie met een ingebouwde DVB-C tuner of anders een losse digitale ontvanger, u stelt deze apparatuur als volgt in:

Frequentie: 164.000
Woonplaats: Berkel Rodenrijs
Netwerk ID: 4444

Storingen

Soms is een storing eenvoudig op te lossen door de stroomstekker van de digitale ontvanger uit het stopcontact te nemen en deze na 10 seconden weer terug te plaatsen in het stopcontact. Het helpt ook vaak om de digitale ontvanger eens opnieuw te programmeren.